Lenketorsdag

sheep-at-computerJeg kommer stadig over lenker til saker jeg syns er spennende, viktige eller morsomme. Stort sett om biologi og skriving, kanskje om sau. Flere har sikkert glede av de sakene jeg liker! Her er det jeg har samla opp i det siste:

Få media til å skrive om det du vil

Aftenposten har laget en egen facebookside der du kan lære mer om hvordan journalister jobber. I tillegg har de skrevet 7 tips til hvordan du kan påvirke en journalist til å skrive om din sak.

En sjelden hybridart på Schrödingers katt

Den utrolig flinke spurvegruppa ved Institutt for biovitenskap på UiO forsker på hvordan den italienske spurven har blitt til – og de har funnet ut at den er noe så sjeldent som en hybrid av to andre spurvearter. Nå prøver de å gjenskape artsdannelsen i laboratoriet. Se det morsomme innslaget fra Schrödingers katt.

LA Times avslutter klimadebatten

LA Times trykker ikke lengre innlegg fra såkalte klimaskeptikere. Noe for norske aviser? Vi vet at klimaendringene er menneskeskapte, så hvorfor skal ikke media også ta ansvar og heller bruke spalteplass på hva vi burde gjøre med klimaendringene? (Uenig i at klimaendringene er menneskeskapte? Les den nye norske boka «Klimaendringer i Norge» skrevet av blant annet Dag O. Hessen. Enig i at det er klimaendringer, og lurer på hvorfor vi ikke gjør noe? Les boka Drivhuseffekten. Klimapolitikken som forsvant av Erik Martiniussen)

Skriv en bok i november

November er måneden for NaNoWriMo, National Novel Writing Month. Bli med tusenvis av andre og skriv en bok ved å skrive litt hver dag. Jeg skal iallefall bruke det som en inspirasjon til å skrive enda mer på min egen bok nå som høstmørket er på sitt mest irriterende og jeg egentlig bare vil se på søte dyr på youtube.

Forskere kritiserer Røed-Ødegaard – og NRK

Romforskningsmiljøet er irritert fordi de ikke får tilgang til en meteoritt som har falt ned på Grefsen i Oslo. De kritiserer også NRK, fordi Knut Jørgen Røed Ødegaard og kona Anne Mette Sannes fikk slippe til på programmet «Lindmo» og fortelle om meteoritten og showet de skal ha med den rundt i hele Norge. Jeg syns denne saken er interessant fordi jeg mener at media også må ta ansvar for å sette seg inn i forskning, og følge den etiske debatten i forskninga. Burde Lindmo kanskje spurt Ødegaard og Sannes om hvorfor de ikke gir forskerne mulighet til å se på meteoritten?

Geiter er nesten sauer, og de er fine

21 geiter som gjør morgenen din mye bedre bare fordi de er nesten like søte som sauer (takk til Tobias!)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *